Opiskelijatarinoita

Emmi, kuvataiteilija

Olen 22-vuotias Emmi Vimpari Raahesta. Opiskelen opiston kuvataidelinjalla. Olen nauttinut todella paljon opiskelusta täällä. On ollut paljon monenlaista tekemistä. Tykkään varsinkin maalaamisesta, mikä on ihan lempipuuhaani.

Meillä on ollut ohjelmassa maalaamisen lisäksi metalli-, ja puugrafiikkaa, plastista sommittelua eli kipsivalua, korusuunnittelua, 3d-mallinnusta, photoshoppia, ja vaikka mitä. Kaikki aiheet ja aineet ovat olleet kivoja, mutta varsinkin metalli-, ja puugrafiikka olivat mieluisia.

Yhtenä maalauksen aiheena meillä oli Rakennuksia ja rakenteita. Maalauksen pohjana käytetty kuva aiheesta oli ankea ja vähän vankilamainen, tai se alkuperäinen kaide kuvassa siis. Halusin modernisoida kuvaa ja toisaalta tuoda kaiteeseen myös sellaista vanhaa aikaa, vähän antiikkisoida sitä. Ajatuksena oli pohdnta, miltähän tämä näkymä olisi mahdollisesti jossain toisessa talossa näyttänyt. 

Tehtävän yksi nimike oli laittaa teokseen jotain abstraktia henkeä, joten laitoin maton tuohon suoraan linjaan. Lisäksi laitoin taustalle leijuvan tuolin, jolloin teokseen tulee sellainen surrealistinen vaikutelma. Tuoli menee vähän tuohon samaan pystysuoraan linjaan kaiteen ja maton kanssa, ja ne muodostavat vähän kuin oman kokonaisuutensa maalauksen sisään. Maalaus on nimeltään Menneisyyden kaide.

Opistoon tulin, kun yritin ensiksi hakea Lapin yliopistoon ja muotoilualalle muihinkin ammattikorkeisiin, enkä päässyt. Satuin sitten puhumaan sukulaisen kanssa näistä asioista. Hän laittoi minulle tästä koulusta linkin, kun hänelle oli tullut tästä opistosta facebookiin ilmoitus, jota hän oli käynyt vähän katselemassa. Minäkin sitten katsoin sitä linkkiä, ja tämä paikka vaikutti heti kiinnostavalta. Päätin, että mikäli en mihinkään yliopistoon tai ammattikorkekouluun pääse, niin haen sitten tänne.

Vuosi on sujunut hyvin, oon tykännyt tosi paljon just näistä kaikista mitä meillä on ollut, luokkakavereiden kanssa tulee hyvin toimeen, ja täällä on ollut hyvä. 

Tämän koulun jälkeen haen edelleenkin sinne Lapin yliopistoon ja… ehkä medianomiksi… muotoilua… kalustemuotoilu kiinnostaa.

Terveiset muille opiston nykyisille ja tuleville opiskelijoille, ja tietenkin blogin lukijoille.

Emmi Vimpari, kuvataidelinja lv. 2021-2022
Picture of Opiskelijatarinoita

Opiskelijatarinoita

Ajankohtaista