Hinnat ja tuet

Hinnat

Opintojen hinta on 340 euroa/kuukausi
Hintaan sisältyy opetus ja lounasruokailu koulupäivinä opistossa.

Täysihoitohinta, joka sisältää opetuksen, asumisen opiston asuntolassa ja ruokailut (sis. aamiainen, lounas, päivällinen) koulupäivinä on 408 euroa/kuukausi

Opintopaikka varmistetaan maksamalla varausmaksu 80 euroa, joka hyvitetään opiskelijalle takaisin viimeisessä opintomaksuerässä. Varausmaksua ei hyvitetä keskeyttäneille tai aloittamatta jättäneille opiskelijoille. Opintopaikat täytetään maksujärjestyksessä.

Varausmaksu ei ole käytössä
– TUVA (tutkintokoulutukseen valmentava koulutus)
– Opistovuosi Oppivelvollisille
– Aikuisten perusopetus
– Maahanmuuttajien kotoutus -koulutuslinjoilla.

Kauhajoen Opiston hinnat

Opintotuki

Opintolinjoilla opiskelu on päätoimista opiskelua ja oikeuttaa opintotukeen. Opintotuki koostuu opintorahasta, asumislisästä ja valtion takaamasta opintolainasta. Opintorahan suuruus on maksimissaan noin 250 euroa/kk ja asumislisä opistolla asumiseen noin 90 euroa/kk, nämä ovat yhteensä noin 340 euroa/kk. Jos olet alle 18-vuotiaan lapsen huoltaja, voit saada opintorahan lisäksi opintorahan huoltajakorotuksen, joka on 100,00 euroa/kk. Valtion takaamaa opintolainaa on mahdollista saada opintoihin maksimissaan 650 euroa/kk. Opintotukea haetaan täyttämällä hakemuslomake OT1. Sen saa oppilaitoksesta tai KELA:n toimistosta tai sen voi tulostaa osoitteesta kela.fi. Samalla lomakkeella haetaan opintorahaa, asumislisää ja opintolainan valtiontakausta.Katso lisätietoa opintotuesta Kelan sivuilta. Aikuisopiskelijalla on mahdollisuus hakea myös aikuiskoulutustukea. Lisätietoja siitä saat osoitteesta tyollisyysrahasto.fi.

OPINTOSETELEISTÄ HELPOTUSTA LUKUKAUSIMAKSUIHIN

Jos olet työtön, omaat alhaisen pohjakoulutuksen, tai koet omaavasi oppimisvaikeuksia, sinulla on mahdollisuus saada helpotuksia lukukausimaksuihin Kauhajoen opistossa. Opetusministeriön myöntämä opintoseteli ja valtion opintotuki kattavat opetuksesta aiheutuvia kuluja, asumista ja ruokailua. Opintosetelit myönnetään harkinnan mukaan hakujärjestyksessä.

LUKUVUOSISTIPENDI!

Opisto jakaa harkinnanvaraisesti koko lukukauden tai lukuvuoden kattavan opintostipendin muutamalle opiskelijalle vuosittain. Uskomme, että opiskelu kannattaa aina. Siksi haluamme tällä stipendillä motivoida opiskelijoita hakeutumaan mieleiselleen alalle koulutukseen. Tutustu opintolinjoihimme, tee päätös ja hae koko lukukauden tai -vuoden kattavaa opintostipendiä vapaamuotoisesti, mutta perustele opintostipendin tarpeesi hyvin – ja kuka tietää, ehkä juuri sinä olet stipendin saajien joukossa.

Riippumatta opintojen suuntautumisesta tai opintopisteiden määrästä, haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden saada tämä stipendi. Opiskelu on rikastuttava kokemus ja se auttaa ymmärtämään kanssaihmisiä ja maailmaa paremmin. Opiston myöntämä stipendi ei ole laina, emmekä velvoita hakijaa esittämään opintosuorituksia, motivaatiota opiskeluun sen sijaan olisi hyvä olla.

Muuta

Lukukauden maksut maksetaan viidessä, ja koko lukuvuoden maksut kymmenessä erässä.