Lyhytkurssit

Ruokinta, arki & hoito- ja käsittelytoimenpiteet koiran kanssa yhteistyössä -täydennyskoulutusta koirahierojille

Ajankohta:

21.-22.4.2023

Koulutuksen sisältö:

Perjantai-illan ohjelmassa Ruokinnan vaikutus koiran hyvinvointiin ja terveyteen -luento. Mistä tunnistaa laadukkaan koiranruoan? Entä minkälainen ruokavalio kannattaa valita silloin, jos koiralla on terveysongelmia? Luennolla käymme läpi käytännön ruokintaa, eri ruokintamalleja, ravintolisiä sekä tuoteseloste-esimerkkejä. Saat tietoa ravinnon ja ruokinnan merkityksestä koiran elimistön toimintaan ja hyvinvointiin sekä käytännön vinkkejä, joita pystyt jakamaan myös koirahieronta-asiakkaittesi kanssa.

Lauantai-päivän aiheena on Hoitotoimet hauskaksi: Koiran kanssa yhteistyössä! -luento & käytännön harjoitukset osallistujien omien koirien kanssa. Miksi hoito- ja käsittelytoimia kannattaa harjoitella koiran kanssa vuorovaikutteisuutta ja palkitsemista hyödyntäen sen sijaan, että koira vain opetettaisiin passiivisesti sietämään sille tehdyt hoitotoimet? Miten harjoittelu koiran kanssa yhteistyössä etenee käytännössä? Luennolla käymme läpi erilaisten hyödyllisten perus- ja tukitaitojen (kuten kylkiasentoon meneminen, leukakosketus, kuonokoppaan totuttelu) harjoittelua sekä koiran totuttamista käsittely- ja hoitotoimenpiteisiin kuten hierottavana olemiseen, turkinhoitoon tai kynsien leikkaamiseen.

Pohdimme myös uuden koira-asiakkaan kohtaamista sekä sitä, minkälaisia harjoituksia voi ohjeistaa kotona tehtäväksi asiakkaalle, jonka koira vielä jännittää hierontakäyntiä. Luennon jälkeen ovat vuorossa käytännön harjoitukset. Jokainen saa valita, mitä hoito- tai käsittelytoimenpiteisiin liittyvää taitoa haluaa koiransa kanssa harjoitella.

Lauantain lopuksi on vielä vuorossa Tasapainoinen arki – hyvinvoiva koira -luento. Tällä luennolla saat tietoa siitä, miten arjessa tukea koiran hyvinvointia, ehkäistä ennalta mahdollisia käytösongelmia ja mistä lajityypillinen, hyvä koiranelämä koostuu. Saat esimerkkejä minkälaisilla kysymyksillä kartoittaa asiakaskoiran hyvinvointia ja helppoja käytännön vinkkejä myös asiakkaille annettavaksi.

Koulutus on täydennyskoulutusta valmistuneille koirahierojille.
Käytännön harjoitukset tehdään pareittain oman koiran kera.

Aikataulu:

pe 18.-20.45, la 9.00-18.15

Kouluttaja:

Luennoitsijana & kouluttajana toimii Koirapalvelu Balanssin Anni Saarela. Anni työskentelee päätoimisesti koirien hyvinvoinnin ja kouluttamisen parissa, keskittyen erityisesti koiran kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen käytösongelmien ratkaisussa ja ennaltaehkäisynä sekä arjen perustaitojen, kuten toisten koirien tai ihmisten kohtaamisen sekä hoito- ja käsittelytoimenpiteiden harjoitteluun nykyaikaisin, palkitsemiseen perustuvin koulutusmenetelmin. Koulutukseltaan Anni on ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja sekä koiran ravitsemusneuvoja (Seto KRN). Lisätietoja Annista löydät www.koirapalvelubalanssi.com.

Hinta:

Kurssimaksu 250 € (sis. opetus, materiaalit)
Majoitus 30 € (sis. koirahuoneen)
Ruokapaketti 1 majoittujille: 27 € (pe iltapala, la aamupala, lounas ja kahvi)
Ruokapaketti 2: 23 € (pe iltapala, lounas ja kahvi)

Ilmoittautuminen, peruutusehdot ja lisätiedot:

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 2.4.2023. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kerro ilmoittautuessasi valmistusvuotesi ja oppilaitos, josta olet valmistunut koirahierojaksi. Ilmoita myös onko sinulla mukana koiraa, jota voi käyttää opetustilanteessa.

Kurssille osallistumisen voi perua maksutta ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautumisajan jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun. Kaikille kurssille ilmoittautuneille lähetetään kutsukirje ja kurssiohjelma sähköpostitse noin 15 päivää ennen kurssin alkua. Kurssin toteutuminen edellyttää 8 ilmoittautunutta. Mahdollisesta kurssin peruuntumisesta ilmoitamme ensisijaisesti sähköpostitse.

Ilmoittautumisajan jälkeen voi vielä tiedustella onko kurssilla tilaa.

Kurssimaksu maksetaan etukäteen. Saat maksamista varten laskun sähköpostiisi noin 15 päivää ennen kurssin alkua. 

Kauhajoen opisto
toimisto puh. 020 765 9230, keo(at)keo.fi
koulutussuunnittelija puh. 0400 536 916, kurssit(at)keo.fi