Pitkät kurssit

Lempeää voimaa läsnäolosta - Mindfulness -kurssi

Ajankohta ja aikataulu:

5.-6.4.2024

perjantaina  klo 18.99-20.45
lauantaina klo 9.00-15.30

Sisältö:

Haluatko tutustua mindfulness-menetelmään – tai kenties syventää jo olemassa olevaa tuntemustasi – ja istuttaa sen siemeniä oman elämäsi kasvualustaan? Kaipaatko elämääsi lempeää, arvostavaa, eheyttävää ja ravitsevaa suhtautumista – myötätuntoa itseäsi kohtaan? Sitkun -elämästä tämän hetken Nyt-elämään? Oman henkilökohtaisen kokemuksen ja kurssin monipuolisten harjoitteiden avulla voi saada, ja löytää, omaan arkeen jotain itselle sopivaa. 


Suomennettuna mindfulness-käsite tarkoittaa tietoista läsnäoloa, tietoisuustaitoja. Se on myös kykyä hyväksyä nykyhetki juuri sellaisena kuin se meille avautuu. Se on taito, jota voi harjoitella ja oppia.


Modernin mindfulness-menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen lääketieteen emeritusprofessori Jon Kabat-Zinn. Hän mukaansa mindfulness on tietoisuutta, joka syntyy, kun kiinnitämme huomiomme nykyhetkeen tarkoituksella ja tuomitsematta. Jokainen mindfulness-harjoite auttaa meitä kehittämään mieltämme, mielen kykyämme.


Tietoisuustaitojen harjoittelu on olemista läsnä tilanteessa ja omassa itsessämme.
Harjoitteiden avulla keskitytään kiinnittämään huomio nykyhetkeen, läsnäolon laatuun. Tarkoituksena on löytää hetkellisiä keveyden ja rauhan tiloja, vähemmän suorittamista, kenties stressistä vapaita tai kivuttomia hetkiä elämäämme. 


Kurssilla teemme monipuolisia kehon ja mielen tason harjoitteita kullekin sopivissa asennoissa. Saat kuvan siitä, millaista elämä on elää hetkiä yhdessä menetelmän suomien harjoitteiden avulla. Harjoitteet sisältävät yksinkertaisia hengitys- ja liikeharjoitteita, eri aistien havainnointiin, ajatuksiin, tunteisiin, tuntemuksiin sekä aistimuksiin liittyviä käytännön harjoitteita. Teemme koko kehon harjoitteita, myös kasvojen alueen. Tässä hetkessä voin esimerkiksi kysyä itseltäni, että millainen ”säätila” kehossani ja mielessäni on juuri nyt. Miltä kehossani tuntuu, mitä ajatuksia ja tunteita on läsnä? Huomaanko hengittäväni vapaasti, pidätänkö sitä? Harjoitteista saat eväitä reppuusi omaa kotiharjoittelua varten, jos olet valmis kurssin jälkeen harjoittelua jatkamaan. Säännöllisellä harjoittelulla on vaikutusta myös myönteiseen aivoterveyteen.


Keskustelemme yhdessä, miksi harjoittaa mindfulnessia; mitä se on käytännön arjessamme, työssämme, vapaa-ajallamme, ihmissuhteissamme, omassa olemisessamme. Mitä apua ja hyötyä siitä on meille?


Tutkitusti mindfulness voi lieventää stressiä, kiputiloja, rauhoittaa ja tyynnyttää tunnetiloja, auttaa myötätuntoisempaan suhtautumiseen. Väritämme harjoittelua siis runsaasti tutkituin, tieteellisin maustein.


Mindfulness on yleisesti oiva väline itsetuntemuksen ja hyväksyvän läsnäolon kartuttamiseen. Menetelmä sopii yleensä kaikille. Tämän lisäksi on hyvä tiedostaa, että oma terveydellinen tilanne voi vaikuttaa kurssille osallistumiseen. On siis hyvä pohtia, onko nykyisessä fyysisessä tai mielenterveydellisessä tilanteessa jotain, mikä voisi vaikuttaa kurssille osallistumiseen? Akuuteissa terveyteen liittyvissä tilanteissa on hyvä kääntyä terveydenhuollon ammattilaisen puoleen.


Varusteet:

Joustavat mukavat vaatteet, myös lämmintä, villasukat
Juomapullo
Viltti ja oma pieni tyyny
Halutessasi oma alusta (opistolta saa myös lainaan)

Kouluttaja:

Auli Syrjänen
Voimaa läsnäolosta – Mindfulness-ohjaaja

Voimavarakeskeinen työnohjaaja

Kasvojooga-opettaja

Pilates-ohjaaja

Liikuntatieteiden maisteri

Voimauttava valokuva -ammatilliset perusteet

Hinta:

  • Kurssimaksu 188 €/ (sis. opetus, ohjaus)
  • Majoitus 1 yö 30 €
  • Ruokapaketti majoittujille R1: 25 € (pe-iltapala, la aamupala, lounas, kahvi)
  • Ruokapaketti R2:  20 € (pe-iltapala, la lounas ja kahvi)
  • Lisämaksu 1hh 12,50 €

Kurssimaksu laskutetaan etukäteen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Ilmoittautuminen, peruutusehdot ja lisätiedot:

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 17.3.2024. Kurssille osallistumisen voi perua maksutta ilmoittautumispäivään mennessä. Kurssin opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Ilmoittautumisajan jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun. Kaikille kurssille ilmoittautuneille lähetetään kutsukirje ja kurssilasku sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Kurssin toteutuminen edellyttää 10 ilmoittautunutta. Mahdollisesta kurssin peruuntumisesta ilmoitamme ensisijaisesti sähköpostitse. 

Kurssi pidetään Kauhajoen opiston opetustiloissa os. Järvikyläntie 92, Kauhajoki.

Kauhajoen opisto
toimisto puh. 020 765 9230, keo(at)keo.fi
koulutussuunnittelija puh. 0400 536 916, kurssit(at)keo.fi

Lisäkysymyksissä kurssin sisältöön liittyen sinua auttaa kurssin ohjaaja. Kysy avoimesti, autan mielelläni. Terveisin, Auli 050 3668336

auli.syrjanen(at)gmail.com

Lyhytkurssit