Opiskelijatarinoita

Maarit, sometoimittaja

Lähdin opiskelemaan sometoimittajaksi tietämättä mitä kaikkea koulutus tulisi todellisuudessa tarjoamaan. Vuoden aikana olen kokenut oppimisen oivalluksia, riemua löytäessäni kirjoittamisen ilon ja voittanut useita epäonnistumisen pelkoja.

Nautin erityisesti siitä, että opinnot ovat antaneet tilaa luovuudelle. 

Opinnot ovat antaneet monia ideoita, jotka ovat tukeneet haavettani luovan alan yrittäjyydestä ja selkiyttäneet suuntaviivoja niiden tavoittelemiseksi. Olen saanut esimerkiksi kuvankäsittelyohjelmien käyttöön hyviä työkaluja, oppinut verkkosivujen ylläpitoon liittyviä asioita ja saanut lisää rohkeutta kirjoittamiseen. Suurin oivallukseni vuoden aikana tapahtui podcast-viikolla. En uskonut podcastin olevan oma juttuni ja suhtauduin kyseiseen viikkoon skeptisesti. Ajattelin, että kunhan vaan saan sen pois alta. Podcastin teko osoittautuikin paljon hauskemmaksi ja antoisammaksi kuin mitä olin osannut odottaa. 

Urasuunnitelmien suhteen minulla on selkeät suuntaviivat, vaikka moni asia onkin vielä avoinna. Haluan ehdottomasti toimia yrittäjänä ja harjoittaa sellaista liiketoimintaa, joka tapahtuu pääsääntöisesti digitaalisesti. Tavoitteenani on tämän vuoden puolella jo tienata ainakin osa elannostani freelance-sisällöntuottajana. Tällä hetkellä fokukseni on blogissa. Sosiaalisen median kanavat, joita käytän tukemaan blogiani ovat Instagram, Pinterest sekä Facebook. Voin kuitenkin kuvitella tulevaisuudessa tekeväni myös podcastia tai jopa vlogeja.

Jatkossa haluan kehittyä kirjoittajana ja aion panostaa siihen koulun päättymisen jälkeenkin. Tällä hetkellä vielä haen tietynlaista tyyliä kirjoittamiseeni. Jos odotan sitä, että tulen joskus täydelliseksi, ja vasta sen jälkeen voin alkaa bloggaamaan, niin sitä saan odotella. Uskon, että tekemällä homma alkaa hioutua ja oma tyyli selkiytyä. Tärkeintä on aloittaa jostain.

Lähdin hakemaan koulutukselta aivan uutta suuntaa elämälleni ja tiedän nyt olevani oikealla tiellä – polulla kohti itseni näköistä uraa ja elämää. 

Maarit Lassila, Sometoimittaja lv. 2020-2021

Picture of Opiskelijatarinoita

Opiskelijatarinoita

Ajankohtaista