Opiskelijatarinoita

Maria, kuvataiteilija

Mun nimi on Maria. Oon 25-vuotias räväkkä emäntä Etelä-Pohjanmaalta. Ammatiltani olen ajoneuvoasentaja, joka työskeli autonrakentajana Uudessakaupungissa useamman vuoden. Tämä on minun tarinani ajasta Kauhajoen opistossa.

Opistolle tulo oli mulle pelastus. Diagnoosien kertyessä ja työuupumuksen pahentuessa etsin epätoivoisesti ulospääsyä työelämästä. Muita töitä ei kannattanut hakea, koska en ollut työkykyinen. Ainut aihe, jonka opiskelu kiinnosti oli kuvataide, mutta siitäkin on tehty hankalaa. Kyseisessä elämäntilanteessa ammattikorkeakoulu ei ollut vaihtoehto ja veri veti todella voimakkaasti takaisin Etelä-Pohjanmaalle, mikä kavensi vaihtoehtoja entisestään. Yhtenä päivänä istuin taas epätoivoisena tietokoneen ääreen etsimään, eikö jokin ratkaisu löytyisi? Ja löytyihän se, Kauhajoen opistosta. Laitoin heti hakemuksen kuvataidelinjalle ja sain opiskelupaikan.

Kun opiskelu alkoi tajusin hyvin nopeasti, että nyt oon oikeassa paikassa. Ero oli kuin yöllä ja päivällä verrattuna elämään ennen opistolle tuloa. Mä sain levätä ja tehdä siinä samalla sitä mistä oikeasti tykkään, eli piirtää. Ilmapiiri opistossa on todella lämmin ja positiivinen. Opiskelukaverit on mahtavia, samoin opettajat. Lähes sammunut kipinä piirtämiseen roihahti uudelleen. Kuukausien edetessä opin koko ajan uusia tekniikoita ja menetelmiä, sekä erilaisten kuvankäsittelyohjelmien käyttöä. Pystyin sanomaan pitkästä aikaa olevani onnellinen. Viikkojen ja kuukausien kuluessa opin myös paljon itsestäni. Voisi sanoa että löysin itseni uudelleen. Löysin uudelleen inspiraation omaa tyyliä kohtaan, sekä itseni ilmaisuun myös kameran edessä pyöriessä ja somessa. Sain selkeyttä siihen mitä haluan elämältä ja miten elämäni haluan elää.

Kun opiskeluvuosi lähestyy loppuaan niin fiilis alkaa olla haikea. Koska onhan kulunut vuosi ollut huikea. Samalla oon myös jännittynyt, koska päätin valita sen kivikkoisen tien ja lähteä kulkemaan sitä omaa polkua, oma hyvinvointi ja terveys edellä. Yhteiskunta ei ehkä hyväksy sitä jos joku haluaa olla oman elämänsä herra, ja jäädä kotiin tekemään sitä mitä oikeasti haluaa. Varsinkaan, jos sillä ei siinä vaiheessa itseään pysty edes elättämään. Mun päätös on kuitenkin jäädä kotiin ilmaisemaan itseäni niin taiteen kuin amatöörimallina toimimisen kautta, ja pyrkiä löytämään se väylä miten sillä itsensä elättäisi. Onhan tälläisessä päätöksessä riskinsä, mutta opiston henkilökunta ja opiskelutoverit on luoneet uskoa siihen, että pystyn elämään juuri sellaista elämää kuin haluan, ja että musta oikeasti on kulkemaan tämä polku. Oli elämäni paras päätös tulla opiskelemaan Kauhajoen opistoon.

Maria Kangas, kuvataidelinja lv. 2020-2021
Picture of Opiskelijatarinoita

Opiskelijatarinoita

Ajankohtaista