Urheiluhieroja

Seuraava koulutus alkaa 10.1.2022 ja päättyy 2.12.2022 (kesätauko 28.5. - 1.8.)

Elokuussa 2021 alkanut koulutus päättyy 20.5.2022

Hierojakoulutuksella on Kauhajoen opistolla pitkät perinteet, sitä on toteutettu vuodesta 1991 lähtien. On tähtäimessäsi sitten alan vaihto hierojaksi tai opinnot esim. fysioterapian alalla, saat meiltä hyvät valmiudet. Sinulla on mahdollisuus hankkia koulutetun hierojan pätevyys opintojen päätyttyä. 

Voit hakea opintoihisi opintoseteliä, jos sellainen myönnetään täysimääräisenä, jää opintojen hinnaksi pienimmillään n. 400€. Halutessasi voit myös asua maksuttomasti opistolla.

Koulutus on 100% maksuton nuorisotakuun opintoseteliehdot täyttävälle.

Koulutuksen laajuus on 40-52 opintopistettä, riippuen opiskelijan omista valinnoista. Käytännön hieronnan opetus perustuu klassiseen hierontaan, jota täydennetään urheiluhieronnan käsittelytekniikoilla.

Opinnot sisältävät terveyteen, hyvinvointiin ja liikuntaan liittyviä yhteisiä perusopintoja sekä itse valittavia vapaavalintaisia opintoja.

Keskeinen opintosisältö:

Anatomia, tuki – ja liikuntaelimistön luusto- ja lihas- ja hermostoanatomia. Opiskellaan latinaksi luusto, sen osat ja nivelten rakenne ja toiminta. Lihasten lähtö- ja kiinnityskohdat sekä toiminta. keskushermoston toiminta pääpiirteittäin, suurimmat hermorungot sekä ääreishermoston toiminta lihastoiminnan kannalta. Tärkeimpien ylä- ja alaraajoihin menevien hermojen kulku ja hermottavat lihakset. Opetellaan nimeämään ja osoittamaan suurimpien verisuonten kulkureitit.

Fysiologia, tavoitteena on oppia mm. sydän ja verenkiertoelimistön rakentuminen ja toiminta, soluoppi, imunestejärjestelmän toimiminen, keuhkojen toiminta, ruuansulatuselimistön toiminta ja hormonitoiminta.

Klassinen hieronta, opiskelija saa valmiudet hieronnan otteiden käyttöön ja soveltamiseen. Hieronta klinikalla, joka sijaitsee fysikaalisen hoitolaitoksen ja kuntosalin yhteydessä paneudutaan eri-ikäisten ja lihaksistoltaan erilaisten ihmisten hierontaan.

Urheiluhieronta, opiskelija saa valmiuksia urheilijoiden tutkimiseen,hierontaan ja muuhun hoitoon ja ohjaukseen. Asiakkaina esim liigatasolla pelaavia koripalloilijoita.

Erikoishieronnat, opistolla on erityisosaamista viikonloppukurssien merkeissä. mm kuumakivihieronta, intialainen päähieronta hevoshieronta koirahieronta. Hierontakoulutuksen yhteydessä tutustumme myös vyöhyketerapiaan, vatsahierontaan ja vauvahierontaan.

Mobilisaatio, nivelten mobilisoinnilla hoidetaan tuki- ja liikuntaelimien toimintahäiriöitä käyttämällä hyödyksi nivelten normaalia liukua luiden välillä.

Manipulaatiohoitojen avulla keho pyritään saamaan tasapainoon ja tavoitteena on lisätä nivelten liikkuvuutta avaamalla kehon lukot. Hoidoissa käytämme pitkiä vipuvarsia ja pyrimme pehmeisiin hoitomuotoihin.

Fysioterapian perusteet, sisältää opinnot liittyen asiakkaan tutkimiseen ( haastattelu, ryhti, liikkumiskyky, liikkuvuudet, spesifi tutkiminen ) ja hoitosuunnitelman tekoon. Opetellaan nivelten liikeradat ja liikehoitojen aiheet, vasta-aiheet ja käytännön toteutus. Opetellaan käyttämään lihasvenytyksiä hoidon tukena ja ohjaamaan venytyksiä asiakkaalle. Opetellaan soveltamaan tarkoituksenmukaista liikkuvuusharjoittelua lämmittelyssä, jäähdyttelyissä ja omina harjoitteena. Samalla mietitään myös alkulämmittelyn ja loppujäähdyttelyn periaatteita ja tavoitteita kehon toiminnan optimoimiseksi. Opiskelija saa valmiudet lihasten rentouttamiseen, vahvistamiseen ja venyttämiseen, sekä kirjallisten hoito- ohjeiden tekemiseen.

Fysikaaliset hoidot, opiskelija saa valmiudet käyttää fysikaalisia pintalämpö- ja kylmähoitoja hierojan työssä, opiskelee niiden fysiologiset vaikutukset, vasta-aiheet. Mahdollisesti myös fysikaalisten syvälämpö-ja sähköhoitojen käyttöä teoriassa ja osittain käytännössä ( ultraääni ).

Urheiluvammat ja Tule-sairaudet, tavoitteena on oppia tuntemaan erilaisia ominaisuuksia vaativissa lajeissa syntyvät tyypilliset urheilijan vammat. Opimme myös yleisimmät tuki-ja liikuntaelimistön sairaudet.

Liikunta, on kattavaa ja monipuolista. Tutustumme eri liikuntalajeihin ja suorituspaikkoihin.  Oppilailla on käytettävissä  uimahalli ja monipuolinen, tasokas kuntosali veloituksetta maaliskuun loppuun asti.

Liikunta; lajitaidot opiskelijalla on mahdollisuus saada valmiuksia liikunta-alojen pääsykokeisiin.

Urheiluteippaus, Kinesioteippaus

Kuntosaliohjaaja koulutus -lihaskuntoharjoittelun teoria ja käytännön harjoittelu. Antaa loistavat valmiudet ohjata asiakasta kuntosaliharjoittelun parissa.

Ravitsemus, ravitsemuksen opinnot pyrkivät antamaan jokaiselle jotakin. Tavoitteena on suurten asiakokonaisuuksien esittäminen ymmärrettävällä tavalla. Toisena tavoitteena on käytännön läheisyys. Lähtökohtana on ruoka, mitä se sisältää, miten elimistömme sitä käsittelee ja miten elimistö käyttää ruokaa tarpeisiimme. Opiskelija tietää ruon ja ravintoaineiden merkityksestä elimistön toimintaan ja terveyteen, mm energiaravintoaineet, suoja-aineet ja neste. Mukaan otetaan myös erityisruokavaliot, mm kasvavan nuoren ravitsemus, urheilijan ravinto, ikääntyvän ihmisen ravinto, laihduttavan ihmisen ja keskeisimpiin kansantauteihin liittyvät ruokavaliot. Erityistä painoa asetetaan ravitsemuksen, liikunnan ja terveyden yhteisvaikutukselle. Opiskelija saa valmiudet ruokavalio-ohjeiden antamiseen asiakkaalle oman osaamisen rajoissa.

Rentoutusohjaajan koulutus, laaja katsaus rentoutuksen maailmaan. Tavoitteena on rentoutumisen ymmärtäminen fysiologisena, psykologisena, sosiaalisena, kielellisenä ja historiallisena ilmiönä.

Ensiapu EA I

Yritystalous ja liiketoimintasuunnitelma

Markkinointi

Opinto ja koulutusmatka

Joogan perusteet

HIERONNAN TÄYDENTÄVÄT OPINNOT

Koulutuksen jälkeen voit hakeutua suorittamaan hieronnan näyttötutkinnon ja valmistua koulutetuksi hierojaksi. Tässä tapauksessa opintoihin liitetään käytännön harjoittelua Kauhajoen keskustassa sijaitsevalla, Fysioterapia- ja kuntosalitoiminnan yhteydessä toimivalla hieronnan klinikalla.

Näyttötutkinto suoritetaan yhteistyössä Pirkanmaan urheiluhierojakoulun alaisuudessa.

Vapaavalintaisesti voit suorittaa koulutuksen aikana myös Personal Trainer opinnot.

Suosittelemme lisäksi opiston avoimen yliopiston opintoja tukemaan opintojasi. Voit valita koko perusopintokokonaisuuden tai opintojaksoja. Tutustu avoimen yliopiston opintoihin tästä.

Lisäksi opistolla on tarjolla hyvinvointiin liittyviä viikonloppukursseja. Tutustu kursseihimme tästä.

Lokakuun loppuun saakka keskustassa on opiskelijan käytettävissä maksutta uimahalli ja laadukas kuntosali.

OPINTOMAKSUT

Voit hakea opintoihisi opintoseteliä, jos sellainen myönnetään täysimääräisenä, jää opintojen hinnaksi pienimmillään n. 400 €. Opiskelijoilla on myös maksuton majoitus opistolla. Lisää tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät tästä linkistä.

HAKEMINEN

Hae opiskelemaan hakulomakkeella jonka voit myös tulostaa tästä tai tilata opistolta (puh. 020 765 9230).
Linjan esitteitä voit tilata tästä.

OPETTAJAT

Koulutusta koskevissa asiakysymyksissä auttaa linjasta vastaava opettaja
Rolf Lähteenmäki
Sähköposti: rolf.lahteenmaki(at)keo.fi
Puhelin: 0400-569 100

Liikunta ja hyvinvointikoulutus

Urheiluhieroja

Urheiluhieroja + Personal trainer

Personal trainer

Hyvinvointivalmentaja

Liikunta

Pääsykoevalmennukset