Opiskeluun liittyvää

Opiskeluun liittyvää

ASUMINEN

Opisto sisäoppilaitoksena pystyy majoittamaan n. 80 opiskelijaa. Opiskelijat asuvat pääosin kahden hengen huoneissa. Valoisat ja tarkoituksenmukaisesti kalustetut huoneet ovat viihtyisiä ja tilavia. Jokaiselle opiskelijalle löytyy asunnoista riittävästi säilytystilaa henkilökohtaisia tavaroita varten.

Kaikissa huoneissa lukuunottamatta soluasuntoja on oma suihku ja WC. Opiskelijoiden käytössä ovat vaatehuoltotilat, vapaa tietokoneiden ja Internetin käyttöoikeus, TV sekä sanoma- ja viikkolehtiä luettavaksi.

Kirjastoauto palvelee opiskelijoita opiston pihapiirissä. Täysi-ikäinen opiskelija voi halutessaan, sopimuksen mukaan, asua opiston asuntolassa lisämaksutta viikonloppuisin opintojensa aikana.

Opiskelija voi myös asua kotonaan opintojen aikana ja silloin hän itse järjestää päivittäiset matkat. Kotoa käyvän opiskelijan opintomaksu sisältää päivittäin opetuksen ja lounaan.

Opistolla asuvan opintomaksu sisältää opetuksen, asumisen 2 hengen huoneessa, aamupalan (ti-pe), lounaan (ma-pe), sekä näiden lisäksi päivällisen (ma-to). Opistolla asuva opiskelija on täysaikavakuutettu.

Asumisen ja opetuksen lisäksi saat todennäköisesti myös uusia tuttavia ja kavereita, uusia tavoitteita ja päämääriä sekä uusia hyviä harrastuksia.

USEIN KYSYTTYÄ

Miksi opiskelu on maksullista? Opisto on yksityinen oppilaitos, jonka kuluista suurimman osan kattaa valtion tuki, mutta myös opiskelijoilta pyydetään opintomaksuja. Opintomaksuihin sisältyvät opetuksen lisäksi asumiskustannukset, aamupala ja kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Opintovuoden kokonaiskustannuksilla saa vapailta markkinoilta tuskin edes vuokra-asuntoa, muista kuluista puhumattakaan. Lisäksi opintomaksuihin on mahdollista saada valtion opintotuki. Myös asumislisää saa kansanopisto-opiskeluun.

Pääsenkö yhden hengen huoneeseen? Saako huonekaverinsa valita itse? Yhden hengen huoneita on niin vähän, että niihin ei valitettavasti monikaan pääse. Jos taas varaamme kahden hengen huoneen yhdelle, joudumme perimään siitä lisämaksua. (Mikäli sinulla on erityinen syy, esim. vaikea allergia, voit päästä lääkärintodistuksella yhden hengen huoneeseen.) Luonnollisesti saat itse vaikuttaa siihen, kenen kanssa asut. Samalla linjalla opiskelevat ja suunnilleen samanikäiset opiskelijat asuvat yleensä yhdessä, ja yleensä sen ensiksi huonekaveriksi saadun kanssa tulee myös hyvin toimeen, mutta jos ongelmia ilmenee, niin asiat pyritään aina ratkomaan mahdollisimman hyvin kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla.

Miten evankelisuus siellä opistossa näkyy? Opiston työntekijät ovat olemassa myös sitä varten, että he voivat tukea opiskelijoita heidän henkisessä kasvussaan ja pohdinnoissaan. Mitään ei kuitenkaan tyrkytetä, eikä mihinkään painosteta, toivomme ja edellytämme vain, että jokainen ottaa toiset ihmiset huomioon ja elää ihmisiksi. Opistossa on opetustyön, koulutuslinjojen sekä kurssien lisäksi tarjolla myös juhlatilaisuuksia, hartauksia ja seuroja, joihin halukkaat voivat osallistua.

Onko siellä tiukat säännöt? Opistolla on normaalit koulujen järjestyssäännöt. Asumiseen liittyen on sääntöjä, joita ei muissa kouluissa ole; jokaiselle pitää antaa mm. yö- ja työrauha. Opiston säännöt ovat vuosien varrella opiskelijoiden myötävaikutuksella rakentuneet sellaisiksi, että kaikkien olisi hyvä elää yhdessä, ja asiat sujuisivat niin opiskelun kuin asumisenkin suhteen kitkattomasti.

Millaisia opettajat ovat? Taitavia omassa työssään. Kivoja ja ystävällisiä. Kaikki hieman erilaisia. Aikuisoppilaitoksen opettajiksi sopivia.