Graafinen

suunnittelu

  • Haku käynnissä 31.7.2024 saakka
  • Koulutus alkaa 14.8.2024
  • Koulutuksen kesto 10 kuukautta
  • Opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa opintotukeen

Koulutus toteutetaan etä- ja lähiopetuksena.

Graafisen suunnittelun opinnot antavat perustiedot ja -taidot kuvallisesta viestinnästä kiinnostuneille. Useimpien linjan opiskelijoiden tavoite on ollut jatko-opintopaikan saaminen alan korkea- tai ammattikorkeakoulutukseen. Opiskelijamme ovatkin päässeet tuloksellisen ja monipuolisen valmennuksen ansiosta erittäin hyvin ammatilliseen koulutukseen ja alalle. Koulutus toteutetaan opiskelijakohtaisesti sekä etä- että lähiopetuksena. 

Aineopintoja ovat graafisen suunnittelun lisäksi mm. piirustus, maalaus, kuvitus, valokuvaus, puu- ja metalligrafiikka, taidehistoria, värioppi ja sommittelu, sekä plastinen sommittelu. Myös alan ohjelmistot ja laitteet tulevat opiskelijoille hyvin tutuiksi. Opetus sisältää kritiikkitehtäviä, yleis- ja valinnaisia opintoja, joista voi valita esim. approbatur- arvosanan suorittamisen avoimessa yliopistossa Kauhajoella.

TUTUSTUT KUVAN TEKEMISEN KESKEISIIN TEKNIIKOIHIN, MATERIAALEIHIN JA VÄLINEISIIN.

Omia ideoita jalostat luonnosten kautta suunnitelmaksi, jotka toteutat piirtämällä, maalaamalla ja alan laitteita ja ohjelmia apuna käyttäen valmiiksi teoksiksi. 

Välineisiin ja tekniikoihin lukeutuvat niin lyijykynä-, puuväri-, öljypastelli- ja hiilipiirros-, kuin myös maalaustekniikat vesi-, peite-, akryyli- sekä öljyvärein. Kuvia valmistetaan myös tussipesutekniikalla ja erilaisin väriopillisin keinoin. 

Sinulle tulevat tutuksi graafisen alan laitteistot, digitaalikuvaus sekä kuvankäsittely-, piirustus-, taitto-, ja muut tarvittavat apuohjelmat ominaisuuksineen. 

Luonnoksista valmisteltuja suunnitelmia ideoit ja muokkaat digitaalisessa muodossa julkaisuvalmiiksi materiaaliksi.

Pelivisio koulutus

OPINTOMAKSUT

Tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät tästä linkistä.
Voit hakea opintoihisi opintoseteliä, jos sellainen myönnetään täysimääräisenä, jää opintojen hinnaksi pienimmillään n. 400 €.

HAKEMINEN

Graafisen suunnittelun opintosuuntaan haet linkistä löytyvällä hakulomakkeella.
Linjan esitteitä voit tilata tästä.

JULKINEN LIIKENNE

Bussiliikenteen aikataulut opistolle voit tarkistaa tästä linkistä.

LINJANJOHTAJA - JUSSI LUOMA

Graafisen suunnittelun linjanjohtajana ja opettajana toimii MAT Jussi Luoma. Yrittäjätaustan omaava Jussi on ohjannut opiskelijoita graafisen suunnittelun maailmaan kokemuksella ja menestyksellä jo vuosia. Jussilta voit kysyä opintoihin tai alaan liittyviä kysymyksiä joko sähköpostilla jussi.luoma(a)keo.fi tai puhelimitse 050 320 4455.

Taide ja kulttuurilinjat

Graafinen Suunnittelu

Kuvataide

Mediataide - Pelivisio

Taidekoulu - Art Line

Radiotoimittaja