Meikkitaiteilija

Seuraava meikkitaiteilijakoulutus alkaa syksyllä 2023

Meikkitaiteilijan työ on luovaa kädentaitoja, muototajua, värisilmää ja tunneälyä kehittävää taidetta. Meikkaaja työskentelee sosiaalisessa ympäristössä, uusissa, nopeasti vaihtuvissa ja jopa oudoissa tilanteissa ja tiloissa. Työ on innostavaa, uutta opettavaa, kehittävää, ratkaisukeskeistä sekä monipuolista. Kauneuden ihanteet ja trendit muuttuvat, tekniikat kehittyvät ja myös tuotteet kehittyvät. Historia toistaa itseään, mikä tänään on vanhaa voi huomenna olla uutta.

Meikkauksen perusta ja tekniikka, niiden osaaminen ja hallitseminen luo mahdollisuuden luoda uusia ja muunnella jo olemassa olevia sääntöjä. Kyseenalaistaminen, vertailu, uuden tietotaidon hakeminen ja sen soveltaminen auttavat ylläpitämään oppimista ja luovuutta alalla. 

Meikkaaja on taiteilija, jonka maalausalustana on kasvot tai koko vartalo, aina niin viehättävän salaperäiset ja innostavat. 

OPETUSSUUNNITELMA JA NÄYTTÖTUTKINTO

Linjan opetussuunnitelma on laadittu näyttötutkinnon vaatimusten pohjalta, joten opiskelijalla on myös mahdollisuus suorittaa näyttöinä maskeeraus ja tämän jälkeen opiskelija on valmis toimimaan maskeeraajan työtehtävissä.

Kauhajoen opisto tekee yhteistyötä Stadin ammatti- ja aikuisopiston kanssa. Opiskelijalla on riittävien taitojen myötä mahdollisuus suorittaa opintojen aikana tai opintojen jälkeen Esitys- ja teatteritekniikan ammatti- ja erikoisammattitutkinto (ent. Teatterialan ammattitutkinto, osaamisala maskeeraus) Stadin ammatti- ja aikuisopistossa näyttökokeena. (Tutkintomaksu n. 500 €)

KESKEINEN OPETUSSISÄLTÖ

Meikkitaiteilijan keskeisiä opintoja ovat mm. perusmeikkaaminen päivämeikistä iltameikkiin, elokuva- ja teatterimaskeeraus, meikkauksen ja maskeerauksen historia ja hiustyylit aikakausittain. Opinnoissa käydään läpi myös ihon rakennetta, yleisimpiä ihosairauksia, eri ihotyypit ja kosmetiikkaan liittyvät allergiat.  Opiskelija oppii tuntemaan ihonhoitotuotteita ja tekemään perusihonhoidon, manikyyrin ja käsihoidon. Opintoihin kuuluu myös värioppi ja piirustus, tyyli ja puvustus, sekä erilaiset produktiot. Käymme läpi erilaisia meikkaustyylejä, teatterialan perusnaamiointeja ja elokuvaefektejä haavoineen ja ruhjeineen. Myös vartalomaalaus ja alan ammattienglanti ovat opinto-ohjelmassa.

VALINNAISIA OPINTOJA

Valinnaisiksi oppiaineiksi voit valita erilaisia lyhytkursseja tai Avoimen yliopiston opintoja Kauhajoella. Opiskelu pienessä ryhmässä on tiivistä ja eteenpäin vievää.

OPINTOMAKSUT

Lisää tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät tästä linkistä.
Voit hakea opintoihisi opintoseteliä, jos sellainen myönnetään täysimääräisenä, jää opintojen hinnaksi n. 400€.

 

 

HAKEMINEN

Meikkitaiteilijan opintosuuntaan haet linkistä löytyvällä hakulomakkeella.
Linjan esitteitä voit tilata tästä.

LISÄTIETOJA

Jussi Luoma, puh. 050 320 4455

jussi.luoma(at)keo.fi

Taide ja kulttuurilinjat

Graafinen Suunnittelu

Kuvataide

Mediataide - Pelivisio

Taidekoulu - Art Line

Radiotoimittaja

Meikkitaiteilija

Sometoimittaja