Radiotoimittaja II

Seuraava koulutus alkaa ja päättyy: 9.8.2021 – 18.12.2021

Syyslukukauden kestävällä Radiotoimittajalinjan jatkokurssilla tutustutaan radiotoimittamiseen ja toimittamisen perusteisiin syvemmin. Opintojen sisältöön kuuluu toimittajan tehtävissä työskentely Radio Scoop -asemalla, jossa opiskelijat suunnittelevat ja tuottavat itsenäisesti lähetykseen sekä aseman verkkoalustalle omaa tuotantoaan.

Radiotoimittajalinja II laajentaa opinnot kattamaan myös muun toimituksellisen sisällön tuottamisen sekä harjoittelun toimituksellisissa tehtävissä työpaikoilla. Yhteistyötä tehdään myös opiston muiden linjojen kanssa projektien muodossa tuottaen sisältöä radioasemalle.

Aineopintoja ovat mm. radiotoiminta, lehtikirjoittaminen, valokuvajournalismi, lähteet ja tiedonhankinta, tekijänoikeudet ja lainsäädäntö, uutiset ja uutistenluku radiossa, reportaasi, haastattelutilanne, äänen ja kuvan digitaalinen muokkaus. Opetus sisältää myös yleis- ja valinnaisia opintoja mm. avoimessa yliopistossa Kauhajoella.

OPETUS, TILAT JA LAITTEISTOT

Opetus toteutetaan sekä etä-, että lähiopetuksena. Opetuksessa käytetään pääsääntöisesti opiston omia luokkatiloja ja radiotoimittamisessa yleisimmin käytettyjä äänistudiolaitteistoja ohjelmineen. Opiskelijat voivat halutessaan ja mahdollisuuksien mukaan käyttää myös omia äänituotantolaitteitaan sekä opetuksen yhteydessä, että projektien toteuttamisessa.

OPINTOMAKSUT JA MUUT KUSTANNUKSET

Tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät tästä linkistä.

HAKEMINEN

Radiotoimittaja II opintosuuntaan haet linkistä löytyvällä hakulomakkeella.
Linjan esitteitä voit tilata tästä.

OPETTAJAT

Radiotoimittajalinjan opettajina toimivat äänialan ammattilaiset ja osaajat. Opintoihin tai alaan liittyviin kysymyksiin vastaa Joni Rinta-Möykky joko sähköpostilla joni.rinta-moykky(a)keo.fi tai puhelimitse 050 303 2592.

Taide ja kulttuurilinjat

Graafinen Suunnittelu

Kuvataide

Mediataide - Pelivisio

Taidekoulu - Art Line

Meikkitaiteilija

Sometoimittaja

Radiotoimittaja

Radiotoimittaja ll