Radiotoimittaja

  • Haku käynnissä 31.7.2024 saakka
  • Koulutus alkaa 14.8.2024
  • Koulutuksen kesto 10 kuukautta
  • Opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa opintotukeen

Koulutus toteutetaan etä- ja lähiopetuksena.

Radiotoimittamisen ja äänitekniikan perustaitojen hallintaan tähtäävä linja antaa pohjan audioviestintään, sekä ääniteknisille aloille suuntaaville opiskelijoille. Perustaitoihin kuuluvat mm. puheenhallinta, audiotuotanto eli äänitys ja äänen editointi, äänitekniikka, ohjelmatuottaminen, sekä kuvan ja äänen käyttöön liittyvät tekijänoikeudet. Linjan sisältöön kuuluu myös olennaisena osana työskentely radiotoimittajan tehtävissä.

Opiskelija toimii opiskelun ohessa radiotoimittajan tehtävissä opiston ylläpitämällä radioasemalla (www.radioscoop.fi) ja saa näin arvokasta työkokemusta. Opiskelijat pääseevät myös yhdessä vaikuttamaan radion sisältöön. Yhteistyötä tehdään myös opiston muiden linjojen kanssa projektien muodossa tuottaen sisältöä radioasemalle.

Aineopintoja ovat mm. radiotoiminta ja radiotekniikan perusteet, radio- ja taajuusoppi, ohjelmatuotanto, webcasting, radiouutiset ja uutistenluku radiossa, lähetyksen suunnittelu, käsikirjoitus ja valmistautuminen sekä suoraa, että tallennettua lähetystä varten, radiomainonta, radiomainoksen tekeminen, haastattelutilanne, äänitallennuksen perusteet, äänitekniikka, äänitallenteen digitaalinen muokkaus, editointi, puhetekniikka, juonto, ja useamman juontajan vuorovaikutus, html-webkurssi ja julkaisujärjestelmät, ja radiokuunnelman tekeminen. Opetus sisältää myös yleis- ja valinnaisia opintoja, joista voi valita esim. approbatur- arvosanan suorittamisen avoimessa yliopistossa Kauhajoella.

OPETUS, TILAT JA LAITTEISTOT

Opetus toteutetaan sekä etä-, että lähiopetuksena. Opetuksessa käytetään pääsääntöisesti opiston omia luokkatiloja ja radiotoimittamisessa yleisimmin käytettyjä äänistudiolaitteistoja ohjelmineen. Opiskelijat voivat halutessaan ja mahdollisuuksien mukaan käyttää myös omia äänituotantolaitteitaan sekä opetuksen yhteydessä, että projektien toteuttamisessa.

OPINTOMAKSUT

Lisää tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät tästä linkistä. 
Voit hakea opintoihisi opintoseteliä, jos sellainen myönnetään täysimääräisenä, jää opintojen hinnaksi pienimmillään n. 400 €.

HAKEMINEN

Radiotoimittajan opintosuuntaan haet linkistä löytyvällä hakulomakkeella.
Linjan esitteitä voit tilata tästä.

JULKINEN LIIKENNE

Bussiliikenteen aikataulut opistolle voit tarkistaa tästä linkistä.

OPETTAJAT

Radiotoimittajalinjan opettajina toimivat äänialan ammattilaiset ja osaajat. Opintoihin tai alaan liittyviin kysymyksiin vastaa Joni Rinta-Möykky joko sähköpostilla joni.rinta-moykky(a)keo.fi tai puhelimitse 040 196 9457.

Taide ja kulttuurilinjat

Graafinen Suunnittelu

Kuvataide

Mediataide - Pelivisio

Taidekoulu - Art Line

Meikkitaiteilija

Radiotoimittaja