Radiotoimittaja

Seuraava koulutus alkaa ja päättyy: 9.8.2021 – 20.5.2022

Radiotoimittamisen ja äänitekniikan perustaitojen hallintaan tähtäävä linja antaa pohjan audioviestintään, sekä ääniteknisille aloille suuntaaville opiskelijoille. Perustaitoihin kuuluvat mm. puheenhallinta, audiotuotanto eli äänitys ja äänen editointi, äänitekniikka, ohjelmatuottaminen, sekä kuvan ja äänen käyttöön liittyvät tekijänoikeudet. Linjan sisältöön kuuluu myös olennaisena osana työskentely radiotoimittajan tehtävissä.

Opiskelija toimii opiskelun ohessa radiotoimittajan tehtävissä opiston ylläpitämällä radioasemalla (www.radioscoop.fi) ja saa näin arvokasta työkokemusta. Opiskelijat pääseevät myös yhdessä vaikuttamaan radion sisältöön. Yhteistyötä tehdään myös opiston muiden linjojen kanssa projektien muodossa tuottaen sisältöä radioasemalle.

Aineopintoja ovat mm. radiotoiminta ja radiotekniikan perusteet, radio- ja taajuusoppi, ohjelmatuotanto, webcasting, radiouutiset ja uutistenluku radiossa, lähetyksen suunnittelu, käsikirjoitus ja valmistautuminen sekä suoraa, että tallennettua lähetystä varten, radiomainonta, radiomainoksen tekeminen, haastattelutilanne, äänitallennuksen perusteet, äänitekniikka, äänitallenteen digitaalinen muokkaus, editointi, puhetekniikka, juonto, ja useamman juontajan vuorovaikutus, html-webkurssi ja julkaisujärjestelmät, ja radiokuunnelman tekeminen. Opetus sisältää myös yleis- ja valinnaisia opintoja, joista voi valita esim. approbatur- arvosanan suorittamisen avoimessa yliopistossa Kauhajoella.

OPETUS, TILAT JA LAITTEISTOT

Opetus toteutetaan sekä etä-, että lähiopetuksena. Opetuksessa käytetään pääsääntöisesti opiston omia luokkatiloja ja radiotoimittamisessa yleisimmin käytettyjä äänistudiolaitteistoja ohjelmineen. Opiskelijat voivat halutessaan ja mahdollisuuksien mukaan käyttää myös omia äänituotantolaitteitaan sekä opetuksen yhteydessä, että projektien toteuttamisessa.

OPINTOMAKSUT

Voit hakea opintoihisi opintoseteliä, jos sellainen myönnetään täysimääräisenä, jää opintojen hinnaksi pienimmillään n. 400 €. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus maksuttomaan majoitukseen opistolla.

Opiskelu on 100% maksutonta nuorisotakuun opintoseteliehdot täyttävälle.

Lisää tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät tästä linkistä.

HAKEMINEN

Radiotoimittajan opintosuuntaan haet linkistä löytyvällä hakulomakkeella.
Linjan esitteitä voit tilata tästä.

OPETTAJAT

Radiotoimittajalinjan opettajina toimivat äänialan ammattilaiset ja osaajat. Opintoihin tai alaan liittyviin kysymyksiin vastaa Joni Rinta-Möykky joko sähköpostilla joni.rinta-moykky(a)keo.fi tai puhelimitse 050 303 2592.

Taide ja kulttuurilinjat

Graafinen Suunnittelu

Kuvataide

Mediataide - Pelivisio

Taidekoulu - Art Line

Meikkitaiteilija

Sometoimittaja

Radiotoimittaja

Radiotoimittaja ll