Taidekoulu
Art Line

  • Haku käynnissä 31.7.2024 saakka
  • Koulutus alkaa 14.8.2024
  • Koulutuksen kesto 6 kuukautta
  • Opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa opintotukeen

Koulutus toteutetaan etä- ja lähiopetuksena.

Koulutuksen kesto ja sisältö on suunniteltu niin, että opiskelu on mahdollista myös työmarkkinatuella.

Syyslukukaudella alkava puolen vuoden mittainen opintopaketti, jossa opiskelija valitsee kolmen taidelinjan tarjonnasta itselleen parhaiten sopivan opintokokonaisuuden. Koulutuksen päätyttyä helmikuussa on mahdollista jatkaa opintoja kevääseen saakka siirtymällä opiskelijaksi jollekin kolmesta muusta visuaalisesta taidelinjasta (Graafinen suunnittelu, Kuvataide, Mediataide-Pelivisio).

Opiskelijat valitaan hakujärjestyksessä. Haku koulutukseen päättyy heinäkuun loppuun mennessä, peruutuspaikkoja voi kysyä sen jälkeenkin aina elokuun loppuun saakka. Koulutus toteutetaan opiskelijakohtaisesti sekä etä- että lähiopetuksena. 

Aineopintoja ovat mm. piirustus, maalaus, kuvitus, valokuvaus, metalligrafiikka, värioppi ja sommittelu, graafinen suunnittelu, sekä plastinen sommittelu. Vaihtoehtoisia opintoja ovat mm. atk ja/tai taidehistoria, puugrafiikka tai äänen taltiointi ja akustiikka, kuvanveisto tai käsikirjoitus.
Opetus sisältää kritiikkitehtäviä, yleis- ja valinnaisia opintoja, joista voi valita esim. approbatur- arvosanan suorittamisen avoimessa yliopistossa Kauhajoella. Opiskelijoita autetaan eteenpäin nykyisissä opinnoissa ja neuvotaan jatkokoulutukseen ja alalle pyrkimisessä.

TUTUSTUT KUVAN TEKEMISEN KESKEISIIN TEKNIIKOIHIN, MATERIAALEIHIN JA VÄLINEISIIN.

Omia ideoita jalostat luonnosten kautta suunnitelmaksi, jotka toteutat piirtämällä, maalaamalla ja alan atk-laitteita ja ohjelmia apuna käyttäen valmiiksi teoksiksi. Välineisiin ja tekniikoihin lukeutuvat niin lyijykynä-, puuväri-, öljypastelli- ja hiilipiirros-, kuin myös maalaustekniikat vesi-, peite-, akryyli- sekä öljyvärein. Kuvia valmistetaan myös tussipesutekniikalla ja erilaisin väriopillisin keinoin. Sinulle tulevat tutuksi alan atk-laitteistot, digitaalikuvaus sekä kuvankäsittely-, piirustus-, taitto-, ja muut tarvittavat apuohjelmat ominaisuuksineen. Luonnoksista valmisteltuja suunnitelmia ideoit ja muokkaat digitaalisessa muodossa julkaisuvalmiiksi materiaaliksi.

OPINTOMAKSUT

Lisää tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät tästä linkistä. Voit hakea opintoihisi opintoseteliä, jos sellainen myönnetään täysimääräisenä, jää opintojen hinnaksi pienimmillään n. 400 €.

HAKEMINEN

Taidekoulu Art-Line opintosuuntaan haet linkistä löytyvällä hakulomakkeella.
Linjan esitteitä voit tilata tästä.

JULKINEN LIIKENNE

Bussiliikenteen aikataulut opistolle voit tarkistaa tästä linkistä.

LINJANJOHTAJA JUSSI LUOMA

Visuaalisten taidelinjojen linjanjohtajana ja opettajana toimii MAT Jussi Luoma. Hän on ohjannut opiskelijoita taiteen ihmeelliseen maailmaan kokemuksella ja menestyksellä jo vuosia. Jussilta voit kysyä opintoihin tai alaan liittyviä kysymyksiä joko sähköpostilla jussi.luoma(a)keo.fi tai puhelimitse 050 320 4455.

Taide ja kulttuurilinjat

Graafinen Suunnittelu

Kuvataide

Mediataide - Pelivisio

Taidekoulu - Art Line

Radiotoimittaja