Opiskelijatarinoita

Päivi, radiotoimittaja

no millä sinne meinaat kulkea… ehditkö sä nyt tuollaista… miksi… ai että onko minusta opiskelemaan… bensanhintakin on niin korkea…

En viitsi käyttää rumaa sanaa, mutta voi poro sentään. Onhan se ennenkin ollut niin, että kun johonkin päätän ryhtyä, siihen ryhdyn ja sen loppuun tahkoan vaikka mikä olisi. Epäilevien lisäksi suurin osa läheisistä oli kuitenkin onneksi sitä mieltä, että ”superhienoa, radiotoimittajan opinnot on kuin tehty sua varten”.

Siinäpä ne opiskelemaan ajaneet motivaattorit tulikin heti mainittua. Haasteeni opintojen suhteen tiedostin jo ennen opintojen alkua. Ne liittyvät tekniikkaan, koneisiin ja sen sellaiseen räpeltämiseen. Tällainen rehti kirjoittaminen, ja varsinkaan puhuminen ei tuota niinkään tuskaa. Mikrofonikammoinen en ole koskaan ollut. 4-vuotiaana esiinnyin ensimmäisen kerran. Orkesteri säesti ja minä lauloin Hämähämähäkkiä. Kaikki kuulemma tykkäsivät, vaikken itse sattuneesta syystä muista. Olenhan kuitenkin 48 vuotias.

Kuva: Licia Prehn

Kauhajoen Opistoon törmäsin tuttujen kautta. Musalinjalla tuntuu opiskelleen yksi jos toinenkin tuttu soittaja. Musiikkia en kertaakaan miettinyt lähteväni opiskelemaan. Olen ollut laulajan ja esiintyjän hommissa jo 30 vuotta! Tuntuupa se isolta määrältä vuosia, ja onkin.

Mutta RADIOTOIMITTAJA. PING!! Kiitos Facebook! Kauhajoen opiston fb-mainos radiotoimittajan opinnoista tuntui välittömästi sellaiselta, että tämän kortin halusin katsoa. Olen ollut monissa telkkari- ja radio-ohjelmissa haastateltavana bändini Movetronin edustajana. Opintojen kautta pääsin pöydän toiselle puolelle.

Tässä opiskellessa olen oppinut paljon. Ensinnäkin sen, ettei haastattelun valmistelu luonnistu viisi minuuttia ennen haastattelun alkua, vaan hyvä pohjatyö on se avainsana! Käsikirjoitus, synopsis, ajolista… mitä näitä nyt on, ja onhan niitä. Pohjustus ja perehtyminen aiheeseen, josta on aikomus keskustella radiolähetyksessä on olennaista. Olitpa lähetyksessä yksin tai opiskelijakollegan kanssa. Tästäpä luonteva aasinsilta aiheeseen uudet ystävät! Koulussa meidän “RT”-ryhmä on pieni, mutta hyvin tiivis, ja kommunikaatio on vilkasta. Palautetta annamme ja kannustaakin vilpittömästi osaamme. 

Muistan, kun loppusyksystä kuulin Jaanan äänen Radio Scoopin lähestysten startattua ensimmäistä kertaa livenä. Pompin tasajalkaa jännityksestä ja myötäelämisen ilosta, koska hänen äänensä on kuin luotu radioaalloille. Meidän ryhmässä on siis neljä opiskelijaa. Matti vetää rautaisen ammattimaisella dj-äänellään ja tyylillään. Patrikin viiltävän coolit ja hauskan ironiset spiikit puolestaan pitää napakasti otteessaan.

Päivi Lepistö, radiotoimittaja lv. 2021-2022

Meillä on etuna pieni ryhmä. Saamme “kiusata” opettajaamme Jonia huolella. Toistaiseksi hänellä on kärsivällisyys riittänyt, tyhmiä kysymyksiä ei kuulemma ole…ootappas vain Joni, voimme vielä siinäkin yllättää… 😉

Ihanaa, kun sinä ja minä uskallamme kokeilla uusia juttuja. Jos johonkin on paloa ja poltetta, sitäpä ei sitten sammutetakaan. Tukahduttamista voi yrittää, eikä sekään välttämättä onnistu. Eli pidetään liekkiä yllä!

Pidetään huolta toisistamme ja hymyillään silmillämme toisillemme!!!

<3 Päivi

 

Picture of Opiskelijatarinoita

Opiskelijatarinoita

Ajankohtaista